Productvideo ideaal voor “native advertisement”

Begin 2013 is er een nieuw marketing begrip toegevoegd aan het lijstje van online adverteren: “Native advertisement”. En als je het mij vraagt is het een adverteer techniek wat zeer effectief is in combinatie met productvideo.

Wat is native advertisement?

Native advertisement is advertentiecontent wat nagenoeg opgaat in de rest van de content en tevens waardevol is voor de gebruiker. Uit onderzoek blijkt dat traditionele advertenties in de vorm van banners niet meer het gewenste effect realiseren dan een aantal jaar geleden. Tegenwoordig ‘scannen’ internetgebruikers een website bij het zoeken naar informatie en negeren de advertenties op de pagina. Zo maakt Facebook al veelvuldig gebruik van native advertisement. Een Facebook advertentie wordt namelijk in het nieuwsoverzicht geplaatst en ziet er niet veel anders uit dan een reguliere post. Een post waarvoor is betaald, is enkel te herkennen aan het woordje ‘gesponsord’. Native advertisement is reclame dat zinvol is voor de gebruiker en er niet uitziet als reclame. En daar ligt dan ook meteen de grootste uitdaging voor marketeers. Reclame maken wat er niet uitziet als reclame. Dus geen knipperende banners en schreeuwerige teksten.

Productvideo als native advertisement

Video is een krachtig medium om waardevolle content over te brengen. Een productvideo op een website ziet er niet snel uit als een advertentie. Daarom kan een productvideo heel goed ingezet worden als native advertisement. Versterk informatieve content met een productvideo waarin bijvoorbeeld de werking van het product naar voren komt. Kleine truckjes uithalen om de kijker bruikbare informatie te geven en toch deze positief beïnvloeden met uw merk of product. Verstop de productvideo dan ook niet op plaatsen waar normaal die knipperende banners te zien zijn, maar plaats deze bijvoorbeeld tussen de tekstcontent.