10 tips voor succesvolle videomarketing

Videomarketing is hot. In een wereld die alsmaar digitaler wordt neemt het belang van video alleen maar toe. Je (potentiële) klanten weten te strikken met slimme online marketing geldt dus ook wanneer je video’s maakt.

R-Style Haar Wassen

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je video effect heeft en voor leads of zelfs rechtstreekse inkomsten kan zorgen? Wij geven alvast 10 tips.

 1. Zorg voor een duidelijke call-to-action
  Absoluut noodzakelijk om nadien te kunnen nagaan hoe effectief je video was. Zorg voor een link naar de website en spoor de klant aan actie te ondernemen. Vertel wat hij/zij moet doen na het bekijken van de video en waar er meer informatie terug te vinden is.
 2. Gebruik alleen kwalitatieve video’s
  Een huis-tuin-keuken filmpje kan wel in de vorm van een vluchtige Instagram Story bijvoorbeeld, maar komt erg amateuristisch over op een website of op de wall van je bedrijfspagina. Een amateuristische video wordt al snel geassocieerd met minderwaardige producten of diensten. Zorg er dus voor dat zowel het filmmateriaal als het filmconcept en de uitvoering ervan voldoende kwalitatief zijn.
 3. Houd het kort en bondig
  Wellicht wil je de klant zoveel mogelijk vertellen om hem of haar te overtuigen van jouw product of dienst. Toch is het niet verstandig om al die informatie te bundelen in één lange video. De aandacht van de klant blijven vasthouden is niet gemakkelijk. Je video moet erg goed zijn om de kijker langer dan een minuut te weten bekoren. Probeer het dus kort en boeiend te houden en vertel niet teveel in één video. Wil je toch allerlei aspecten aan bod laten komen, splits je informatie dan op in meerdere video’s.
 4. Deel erop los
  Met alle mogelijke platformen die voorhanden zijn zou het zonde zijn om je video louter op de website te plaatsen. Deel hem op diverse sociale media om meer bekendheid en meer views te genereren. Een leuk filmpje wordt bovendien spontaan gedeeld en voor je het weet kan je video viraal gaan.
 5. Zorg voor herkenbaarheid
  Vergeet niet om je logo of website op te nemen in je video. Leuke beelden zonder herkenbaarheid voor je zaak missen immers hun doel. Als je meerdere video’s maakt, zorg dan ook voor een consistente videostijl. Klanten zullen sneller de link leggen met voorgaande video’s en weten meteen dat het over jouw zaak gaat.
  Logo Gebruiken in Video
 6. Ken je klanten
  Elke video moet gemaakt worden met jouw doelgroep in gedachten. Denk goed na over wie jouw klanten zijn en wie wil je bereiken. Zeer gespecialiseerde informatie kan voor bepaalde doelgroepen te ingewikkeld zijn, terwijl heel eenvoudige informatie dan weer als te voordehandliggend kan overkomen. Ook qua aanspreekstijl moet je hier rekening mee houden. Denk na over aanspreking in je- of u-vorm, formeel of informeel, …
 7. Denk in voordelen voor de klant
  Gewoon een video maken om er toch maar één te maken doe je beter niet. Tenzij het om een heel ludieke video gaat heeft de klant daar geen boodschap aan. De video moet steeds een doel bevatten en dat doel moet een voordeel voor de klant opleveren. Dat is immers altijd hetgeen waar een klant naar op zoek gaat.
 8. Zorg voor goed geluid
  Misschien nog belangrijker dan mooie beelden is goed geluid onder je video. Veel achtergrondlawaai van wind of doorrijdend verkeer bijvoorbeeld kan enorm storend zijn. Het kan ervoor zorgen dat klanten snel afhaken met kijken. Slecht geluid haalt de globale kwaliteit van je video meteen naar beneden.Schapen in wei
 9. Maak een video uit verschillende shots
  Zowat elke goed gemaakte video bestaat uit verschillende shots. Het gebeurt maar zelden dat een video in één take wordt opgenomen. Je moet er dus voor zorgen dat je voldoende verschillende beelden maakt die voor een interessante montage kunnen zorgen. Denk aan close-ups, beelden uit kikker- of vogelperspectief, overzichtsbeelden enzovoort. Je video heeft best ook steeds een duidelijk begin, midden en einde. Haal inspiratie uit bestaande films, series en commercials om te begrijpen hoe een interessante video wordt opgebouwd.
 10. Denk aan je SEO
  Probeer je video zo goed mogelijk te optimaliseren voor het web. Vertel in de beschrijving waar het over gaat en denk goed na over de sleutelwoorden die je erin vervat.

  Extra tip: Zorg voor ondertiteling
  Je video ondertitelen is geen overbodige luxe. Ga je de video delen op sociale media, dan is het zelfs eerder een must. Internet is vandaag overal en heel wat mensen bekijken video’s onderweg. Daarbij spelen ze vaak alleen de beelden af zonder geluid. Een niet-ondertitelde video kan dus snel niet begrepen worden.

Ontdekt hoe Voxxy Media jou kan helpen met videomarketing.